Geo Orbital en alternativ el-cykel

geoorbital_isolated

Visionen om att skaffa en el-cykel väcker sig starkare. Som alltid finns det en ekonomi som styr för att man skall kunna ta det definitiva beslutet men även problematiken att man idag ändå har en hyfsad bra cykel hemma på gården redan.

Att uppgradera den befintliga cykeln till en el variant är naturligtvis ett alternativ men innebär också att man behöver byta ut ett antal delar i cykeln och dra en del kablar runtom cykeln.

Ett alternativ som dykt upp nyligen som visserligen innebär att man byter ut en del på cykeln men den del som är smidigast att ta loss nämligen framhjulet. genom att ta bort det befintliga hjulet och istället sätta dit ett framhjul från Geo Orbital så förvandlar du din vanliga cykel till en el-cykel på 60 sekunder och kan lika enkelt byta tillbaks till ditt vanliga däck.

Hjulet innehåller nämligen en el motor komplett med batteri som driver framhjulet. och har man som jag en cykel med några år på nacken men som fortfarande känns fräsch kanske det här är ett enkelt sätt att introducera sig själv in i el cykelns värld. Du behåller cykelns konstruktion utan att skruva sönder något och byter endast ut ett hjul och skulle du av någon anledning vilja återställa cykeln till sitt ursprung så gör du det på ett mycket enkelt sätt.

Geo Orbital är ett Kickstarter projekt och tanken är att hjulet skall börja levereras i april 2017. Punkteringsfritt däck, laddning av mobil är några av fördelarna samt en räckvidd mellan 30-50 km beroende terräng och vikt på cyklisten samt hur aktivt man trampar. Tyvärr är detta ingen billig lösning trots sin enkelhet. Ungefär 7000 Skr får man lägga upp om man vill förbeställa denna idag.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s