Mediaspelare med tangentbord och mus som syns men inte finns.

Här kommer ett tips till dig som liksom jag har kopplat en dator till tv:n för att kunna surfa på nätet, kolla fb och se film på ett smidigt sätt. Visst är det skönt att ha en dator inkopplad till en stor skärm men nackdelen är ju att du också på den platsen du sitter måste ha en trådlös mus och tangentbord för att kunna manövrera. Tyvärr tar mottagarna till dessa också ibland upp viktiga uttag på datorn som kan behövas till annat plus att mottagningen ibland kan strula mellan sändare och mottagare. Musen har också en benägenhet att försvinna bland kuddarna i soffan och batteriet till tangentbord tar slut titt som tätt.

Det finns en annan möjlighet att använda både mus och tangentbord utan att de fysiskt finns på plats vilket naturligtvis underlättar en hel del men innebär också att du behöver använda din mobil.

hand_iPhone

Har du Windows 7, 8 eller 10 installerad på din dator kan du via startknappen leta reda på ett virtuellt tangentbord som när det klickas på kommer fram som en bild på skärmen med samma funktioner som ett riktigt tangentbord. För att styra denna så behöver du en mus men om du liksom jag har en smartphone eller surfplatta så kan du ladda ner appen ”Remote Mouse” .

Under förutsättning att du hemma har ett trådlöst nätverk och har både dator och mobil/platta kopplade till detta nätverk så kan du vi wi-fi signalen styra en muspekare på din mobil som samtidigt syns på skärmen och med den kan du också klicka på det virtuella tangentbordet.

Full-Keyboard-608x342

En ännu smidigare lösning och mer överskådligt är ju om du laddar ner samma app till en surfplatta. För några tior kan du köpa till en extra funktion som gör att din surfplatta/telefon förvandlas till ett tangenbord med inbyggd mus och du styr allt från denna enhet istället och slipper att ytan på datorns skrivbord upptas av ett tangentbord.

perfect

Fungerar faktiskt riktigt smidigt om behovet finns.

🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s