NU pratar vi MOBILT!

Smartphone finns idag i alla hem. En apparat som man verkligen kan kalla mobil och ökar rörligheten för oss användare på många sätt men på några punkter är de fortfarande ”stenålder” och kräver att man kopplar in ett antal sladdar och blir då långt ifrån mobila.

När strömmen tar slut så behöver du ladda telefonen och vad gör man då? Jo man tar fram en sladd och kopplar in i telefonen för att ladda den. Om du vill föra över musik eller hämta bilder från din mobil så har du oftast gjort det via en kabel.

Köpte häromdagen en ny mobil som har löst dessa problem.

lg-g4

LG:s senaste telefon LG 4 har blivit min nya kompanjon som gör det mesta man förväntar sig av en modern smartphone + lite till. Snygg design, fantastisk kamera, bra skärm, snabb, plats för minneskort och utbytbart batteri är några av de saker som avgjorde köpet.

Det som jag sedan gjorde var att köpa till ett nytt skal som innehåller små chips för QI laddning (trådlös laddning) + en speciell laddare. Detta innebär praktiskt att telefonen med det nya skalet monterat bara behöver läggas på den kapade ”runda bollen” och då genast börjar ladda trådlöst rakt igenom skalet!

2015-nuevo-1-unids-lote-envío-gratis-q8-qi-cargador-inalámbrico-para-el-LG-G4-oficial

qi-wireless-charging-pad-q8-and-wireless

Med den nya smartphonen följde också en programvara för mobilen som gör att man ”kopplar in”  den via wi-fi nätet hemma istället för med kabel. Praktiskt innebär detta att man aktiverar programmet i datorn som då ”connectar” mobilen och när detta är klart kommer telefonens innehåll upp i datorn på samma sätt som den skulle göra om jag använde en kabel.

logo-lg-bridge_9999

Så tidigare så fick jag när man kom hem efter en dag på jobbet dels koppla in mobilen för laddning men även koppla in den om man ville föra över filer åt olika håll.

Nu lägger jag bara telefonen på laddningsplattan (bollen) innanför dörren när jag kommer hem och samtidigt så ansluter den ju till vårt wi-fi nät så det enda jag sedan behöver göra för att komma åt min mobil på min dator som finns på en annan våning är att starta back up programmet och sedan finns min telefon på nedervåningen tillgänglig i min dator på övervåningen utan kabel under tiden den laddar trådlöst.

Först nu kan man uppleva en riktig känsla av mobilitet utan kablar…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s