GOD MODE – Window 10

godmode-icon-Capture_w_500

Har du liksom jag installerat uppgradering till Windows 10 så känner man igen vissa saker sedan tidigare, en del är helt nytt och annat förstår man inte alls.

Det tar tid att lära sig nya system och vill man då som jag försöka bemästra detta så kommer frustrationen emellanåt då man inte hittar igen vart man ändrar just den specifika inställningen.

Men för den som vill och törs så kan man på ett ganska smidigt sätt även i Windows 10 likväl som man kunnat på de senaste versionerna av Windows skapa en genväg där alla inställningar finns samlade på ett och samma ställe.

Det finns ingen sådan ikon från början när du installerar Windows vilket i sig kan vara klokt tänkt från Microsoft eftersom du genom denna ikon kommer åt alla möjliga inställningar. En del som du inte behöver samt en del som man nog bör ha lite kunskap om ifall man vill ändra.

Ikonen heter GodMode och innebär att du genom att klicka på en ikon kommer att ha alla inställningar i systemet samlade på ett och samma ställe.

För att aktivera God Mode så behöver du skapa en ny mapp på t.ex. skrivbordet. Använd inte en mapp med innehåll eftersom innehållet då försvinner. Döp om den nygjorda mappen till exakt denna text : GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Vill du så kan texten före . ändras från GodMode till valfri text men allt efter . måste vara samma. När du sedan döpt mappen till den nya texten så trycker du på return och vips har den nyskapade mappen ändrats från gul till en blå ikon som heter GodMode.

Klickar du på den så öppnas ett nytt fönster där du har mängder av inställningar att leka med. Lycka till men var försiktig med ändringar som du är osäker på vad det är. Läs först på nätet i såfall och ändra sedan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s