Självkörande bilar

Lång och tråkig väg till jobbet och sovit för lite på natten? Om några år kan du liksom jag passa på att ta en powernap på väg till jobbet fast du sitter ensam i bilen.

Engelska företaget Delphi har experimenterat fram en avancerad teknisk utrustning bestående av lasersensorer, kameror och radar som de sedan integrerat i en AUDI SUV som sedan har kört den fantastiska sträckan av 550 mil, tvärs över U.S.A. på nio dagar. Jeff Owens, en av utvecklarna åkte med under dessa dagar i bilen och var glatt överraskad. Att bilen skulle vara självstyrande under större delen av tiden hade man räknat med men att den till 99% skulle klara det själv var en positiv överraskning. Enda gångerna som en mänsklig hand fick ingripa var då trafiken dirigerades om av en polis och vid ett vägarbete. Syftet med resan var att testa hur alla instrument reagerade på olika situationer och all data som samlas in skall användas för att förbättra dagens teknik.

Audi har som ambition att inom 2 år i vissa av sina modeller integrera delar av denna teknik. Dock dröjer det ett antal år framåt innan bilarna kan bli helt automatiserade.

automated-vehicle-driving-away

 

Mer info: Delphi Drive

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s