Navdy ger fokus på vägen.

3

Det är mycket som händer i bilen. Du ska försöka lokalisera vart du ska, telefonen ringer, kanske vill du snabbkolla ett viktigt mejl eller kika på sms:et som nyss damp ner. Ja just de, så ska du ju köra också. Alla dessa moment tar en massa fokus från din körning genom att blicken försvinner från det viktiga. Vägbanan.

Trafiksäkert är det inte och i vissa fall olagligt. En lösning är på väg som åtminstone underlättar hanterandet av mobilen och den information som finns där när du sitter och kör bil, rekommenderat dock är ju att fortfarande stanna bilen när man vill utföra saker på sin mobil.

En crowdfunding-kampanj har startats för ett projekt som heter Navdy och är helt enkelt en liten enhet som sätts på instrumentpanelen bakom din ratt och består av en kamera och mikrofon på ena sidan (gör att den kan styras via röst eller rörelse) och på andra sidan en liten projektor som på en 5 tums skärm framför dig projicerar valfri information typ GPS, mejl, sms, inkommande samtal m.m. Fördelen här är då att all fokus med blicken hela tiden sker framåt och eliminerar risken att man tittar på sidan istället. Du kopplar ihop denna enhet med din mobiltelefon via bluetooth. Möjlighet att förbeställa en sådan finns på denna sida: NAVDY.

Om allt går enligt planerna så kommer denna enhet att lanseras i början av 2015 och kostar idag (om man beställer före lanseringen) 299$ – ca 2000skr.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s