Storebror är på väg…

Swefimer

Filmjättarna stämmer Bredbandsbolaget – kräver blockering av Swefilmer och Pirate Bay

Tycker inte om detta.
Helt fel att film och skivbolagen ska kunna tvinga en bredbandsleverantör att bestämma vad deras kunder får och inte får använda för tjänster.

Piratkopieringen har minskat en hel del sedan streamtjänster och den bekvämlighet det innebär att använda dessa har blivit tillgängligt.
Hemma använde vi både Spotify och Netflix. Dock saknar vi fortfarande åtminstone på filmsidan helt nya filmer och ett betydligt bredare utbud. Dessa 2 saker är vad konsumenterna vill ha men det tycker inte filmbolagen som verkar anse att det räcker med att erbjuda halvårsgamla filmer på betalsajterna.
Möjligheten att hitta helt nya filmer och vilka filmer som helst från vilket filmbolag som helst finns ju ute på nätet men då handlar det om piratsajter som erbjuder streaming eller filmer.
I en sund konkurrenssituation så anpassar man sig efter kundernas behov och skapar något som ”konkurrenten” har men gör det bättre.
Detta verkar dock inte gälla för film och skivbolag.
Istället för att tillsammans med andra bolag ha en dialog om att släppa nyare filmer och kanske t.o.m. titta på möjligheten att skapa en gemensam portal för alla filmbolag där ett stort utbud med filmer erbjuds på ett enklare och smidigare sätt så vill man med hjälp av domstolar stoppa piratverksamheten för att den självklart är olaglig men också för att den är populär just på grund av att dessa tjänster erbjuder precis vad marknaden vill ha.
Bolagen har ju själva tagit ett steg i rätt riktning genom att erbjuda streamingtjänster men längre vill man inte gå, där ska de själva diktera villkoren för en publik genom att endast erbjuda det som bolagen själva tycker är rätt för deras kunder och detta mot moderna kunder som idag numera är van att snabbt få tillgång till det allra nyaste och kunna välja och vraka bland ett stort utbud.

Självklart blir det en omöjlighet att kunderna skall acceptera en halvdan lösning när det finns alternativ som är betydligt mycket bättre.
Folk är villiga att betala men girigheten lyser tyvärr igenom allt för mycket från dessa bolag. Man lever fortfarande efter ett gammalt mönster där filmer inte ska släppas för en hemmapublik förrän man har mjölkat så mycket det går genom att först visa den till biografer och sedan sälja rättigheterna. Dagens konsumenter köper inte detta längre.

Men istället för att ta till sig den moderna tekniken och anpassa sig efter kundernas behov så försöker man istället stoppa ”konkurrenterna” så att man kan fortsätta med sin stelbenta verksamhet. Tyvärr så spelar det ingen roll om man stoppar några sajter det dyker genast upp ett antal nya igen så i förlängningen så är risken större att de i sin iver kommer att försöka förbjuda allt som har med film och musik på nätet som de inte har kontroll över och då har vi verkligen fått storebror på halsen och vår valfrihet blir begränsad. Spara samhället dessa rättegångskostnader och lägg istället pengarna på utveckling av system som gör era tjänster bättre och enklare än piratsajternas.

Lösningen: ge kunderna vad de vill ha, bli bättre än det som erbjuds idag då vinner ni både marknaden och kundernas förtroende.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s