Mikro revolution

81dgptmSieL._SL1500_

Chrome stormade in segmentet där man uppgraderade sin Tv till något smartare än vad den egentligen var. Helt plötsligt kunde du på ett enkelt sätt komma åt internet och dess utbud genom en liten usb sticka kallad CHROMECAST som stoppades in i din tv.

Lågt pris och ändå hyfsade funktioner har gjort denna pryl till ett intressant alternativ för dem som vill tillföra lite extra till en kanske något äldre tv apparat. Tillsammans med en mobil, surfplatta eller dator så kan du spegla innehållet från webbläsaren till skärmen. Det enda kravet är att det finns en HDMI ingång på apparaten som ska visa materialet. Rykten finns att Google har en uppföljare på gång men ännu finns ingen bekräftelse från företaget själva.

Info : (http://www.google.se/intl/sv/chrome/devices/chromecast/index.html)

Naturligtvis kan ju inte en sådan succé gå obemärkt förbi utan att konkurrenterna börja snegla på samma segment.

Wireless_Display_Adapter_3-4

För ett litet tag sedan så lanserade Microsoft sin Wireless Display Adapter.  Den kopplas in i valfri Data/Tv/Projektor och kan sedan spegla innehållet på alla Miracast förberedda enheter. Du kan t.ex. plugga in den i en projektor vid en konferens och då trådlös föra över speglingen på en duk eller när du är ute och reser och vill se en film eller göra annat på din telefon eller surfplatta så kan du t.ex. på hotellrummet koppla upp dig mot TV:n istället för den lilla skärmen på den apparat du använder. Miracast är en trådlös strömningsstandard som finns på nyare telefoner, datorer och surfplattor… Släpps nu i oktober till en början i USA och Kanada och kommer att kosta ca 500 kr.

Info : (http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2014/09/23/announcing-the-microsoft-wireless-display-adapter/)

matchstick

 

MATCHSTICK som är ett Kickstarter projekt bygger sin sticka i princip på samma sätt och med samma funktioner som Chromecast. Här används Firefox som grund istället för Chrome. En annan stor skillnad är funktionen att kunna se filer som ligger i den egna nätverket vilket saknas i Chromecast. Priset lär också ligga betydligt lägre, beräknad till ca 180 kr när den börjar säljas jämfört med strax över 300:- för Chromecast.

Info:  (https://www.kickstarter.com/projects/matchstick/matchstick-the-streaming-stick-built-on-firefox-os)

nexus-player_021

 

I gränslandet och betydligt större men ändå med liknande tjänster och möjligheter som usb stickorna så hittar vi nyligt släppta NEXUS PLAYER. Plattformen är Android, en fjärrkontroll medföljer och du har möjlighet att ansluta en extern usb enhet för att t.ex. titta film eller serier. Man kan säga att det är en utbyggd Chromecast som även innehåller 8 Gb lagringsutrymme. Den har även WiFi 802.11ac och Bluetooth 4.1. + 1Gb arbetsminne. Priset ser ut att hamna runt 700 Kr.

Info : (http://www.google.com/intl/all/nexus/player/)

andersson-ads20(186354)-Large

Även Andersson har en variant på liknande USB sticka att kopplas in till ett HDMI uttag. Gyrostyrd fjärrkontroll medföljer men tyvärr finns det inte många funktioner från början. Vill man få den att göra någonting extra behöver man ladda ner ett antal appar. Möjlighet finns att spela upp filer från en extern enhet men då måste man skaffa en usb hub eftersom alla usb portar är upptagna. Betygen för denna sticka är inte översvallande så här bör man tänka efter mer än en gång om det är värt en investering. Ca 800 kr kostar kalaset.

Info : (www.netonnet.se/art/tv-och-bild/mediaspelare/andersson-ads30/198588.5333/)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s