All världens filmer i vardagsrummet?

Att själv kunna styra möjligheten att titta på film och tv-serier är något som är mycket uppskattat i vår familj. Vi har några DVD-recorders som tidigare snurrat varma för att fånga upp allehanda serier som gått på olika TV kanaler.  Men efter att ha införskaffat Netflix för något år sedan och samtidigt kombinerat det med diverse play kanaler så har behovet av att spela in minskat. Det dyker hela tiden upp nya alternativ av strömmade filmer och serier vilket är fullt förståeligt. Bekvämt och enkelt kommer du åt din favoritserie eller film på några få sekunder. Detta har konsumenterna efterlyst länge och också varit en av anledningarna till att piratkopiering varit stor. En valfrihet som tv och film bolag länge strävat emot men som man nu måste anpassa sig efter för att hänga med. De lagliga alternativen finns och fungerar bra men som vanligt saknas de allra nyaste förutom eventuellt egenproducerade filmer/serier vilket gör att piratalternativen står sig fortfarande som betydligt intressantare dock kanske inte alla gånger med samma kvalité.

Förutom Netflix så finns ju ytterligare aktörer på marknaden för att se strömmad underhållning alla bygger på att man betalar för tjänsten. När det gäller Netflix finns ju också möjligheten att på ett ”lagligt” sätt också kunna bredda utbudet genom att man i sin webläsare installerar en gratis VPN proxy (Hola) som gör att du också kan se Netflix utbud i USA, England m.fl. länder förutsatt att du betalar för den svenska tjänsten. En annan fördel med Hola aktiverad till rätt land är att du också kan gå in på t.ex. BBC och deras Play kanaler något du normalt inte kan om du inte bor Storbritannien.

Men det finns också ett antal tjänster som är helt gratis för användaren men där lagligheten ibland är något diffusare men att titta på streamad underhållning är inte olagligt. Hur som helst här kommer dock några exempel på sajter där du kan se mängder av strömmad underhållning mer eller mindre lagligt.

Popcorn_Time

POPCORN TIME – Här hittar du mängder med nya filmer och tv-serier som det oftast finns text till också. Tekniken bygger på bitorrent och att man delar strömmad underhållning med varandra dock utan att man laddar ner något. Nya populära filmer och serier är inga problem oftast med riktigt bra kvalité men hamnar man på lite mindre populära så kan det uppstå hack och ibland också stopp beroende på att det inte ”delas” av lika många.

297407_147987061964392_1369062978_a

 

BMOVIES.COM – Är precis som det låter. Ett mekka för dig som älskar genren B-filmer. Töntvarning utfärdas och kvalitén varierar men har ändå sin charm.

CRACKLE – Som är en reklamfinansierad gratistjänst för i första hand innehåll från film- och tv-jätten Sony Pictures arkiv innehåller enormt mycket material. Du måste dock registrera dig och i samband med det också uppge att du bor i USA annars kommer det inte att fungera. Crackle har även nytt egenproducerat innehåll som håller rätt hög kvalitet.
untitled
WATCHDOCUMENTARY – För dig som älskar dokumentärer så har du en mängd olika att plöja igenom här. Allt från högkvalitativa reportage till udda teorier som man inte visste fanns. Över 9000 olika dokumentärer.
a8cc69a7-011c-4061-9f4d-d2b0b611e36b
YIDIO – En Kalifornisk film- och tv-portal som vuxit sig riktigt stark på den amerikanska marknaden. Konceptet bygger på att sajten gör en ohemul mängd av strömmat innehåll tillgängligt för sökningar. Filmerna och tv-programmen kommer från Amazon, Hulu, Netflix, iTunes och flera andra webbaserade tjänster. Utöver detta samlas här innehåll från de stora amerikanska tv-kanalernas playtjänster, som CBS, ABC och så vidare. Yidio kräver vpn med amerikansk ip-adress. Det finns en särskild avdelning på Yidio för gratis film och tv, följaktligen märkt ”free”. Dessutom kan du söka på sajten och klicka i att svaren endast ska visa det innehåll som är gratis.
viewster
VIEWSTER – I Schweiz finns den globala och reklamfinansierade gratistjänsten Viewster. Användare i över hundra länder har anslutit sig och man får reklamavbrott med erbjudanden på svenska. I dagsläget innehåller Viewster drygt 5 000 filmer i 35 kategorier och ett helt okej utbud med tv-serier. Här finns exempelvis koreanska och japanska filmer textade till engelska. Viewster har mycket material i HD-upplösning men det kräver också en rekommenderad hastighet på nerladdning med minst fyra Mbit i sekunden nedströms för att du ska kunna använda tjänsten.
dreamfilm
DREAMFILM.SE – En sajt liknande Popcorn Time, gratis och med ett hyfsat utbud av nya både filmer och serier. Svenskt och med filmer och serier textade på svenska. Registrering krävs.
20143311981440001009457_sbig
SWEFILMER – Samma struktur som Dreamfilm. En svensk sajt som streamar nya filmer och serier med svensk text. Även här krävs registrering.
hämta
STREAM TVGUIDE – Ett hopkok av gratistjänster ute på nätet. Allt visas i lågupplösning och vill du få bättre kvalité går det att prenumerera på tjänsten. FIlmer och serier har några år på nacken och tillhör väl knappast de mest långlivade filmerna på topplistorna men det är ju gratis.
Delvis källa : m3.idg.se
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: