Nya tidens tidningsläsande.

Inspirerad av Spotify, Netflix och liknande tjänster kommer nu flera alternativ också när det gäller det äldsta sättet att kommunicera nämligen via tidningar. Tanken är densamma att få tillgång till ett stort antal olika genrer i tidningsform samlat under ett och samma tak (app) till ett lågt abonnemangspris. Visst känns det billigt att bara betala 99:- och då kunna läsa hundratals valfria tidningar.

Readly

READLY är ett av företagen som erbjuder denna tjänst och har i princip funnits ute i ett år. Och på samma sätt som Spotify kan du vid de tillfällen som du inte har tillgång till internet i förväg ladda ner ett antal tidningar för att sedan läsa off-line. Man har i dagsläget ca 300 olika tidiningar både från USA och Sverige. Man kommer relativt snart att utöka sin tjänst även med e-böcker.

ZTORY som lanserades under hösten har ett likvärdigt upplägg med ungefär samma antal tidskrifter till samma peng. Titlarna skiljer däremot en del mellan dessa 2 aktörer.

Praktiskt känns det smidigast om man använder denna funktion på en laptop eller stationär dator med stor skärm som mer motsvarar verkligheten men det kanske är en vanesak som inte påverkar i någon större utsträckning. Har själv inte provat dessa tjänster ännu så jag kan inte bedöma rent praktiskt skillnaderna i apparnas funktioner men i grunden skall det ju bara vara att klicka och börja läsa.

Känns definitivt som att det kan vara värt pengarna, frågan är väl bara vilken av dessa som har det bästa utbudet. Om detta slår väl ut så kommer vi troligen inom en snar framtid att få se fler varianter av det digitala sättet att läsa tidningar när tidningsbolagen själva vill investera i den digitala världen för att tjäna pengar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s