Supersnabb Router!

Hemma har vi haft förmånen med tillgång till fiber när det gäller Internet under ett antal år. Skönt med snabb överföring enda nackdelen är att man får dra långa kablar runtom i huset för att nå ut till alla apparater. Senaste åren har s.k. Powerplugs installerats på några ställen för att slippa kablarna dock tappar man en del i hastighet. Trådlöst internet är det som är vanligast numera i vårt hem men även här kommer inte hastigheten upp i några svindlande höjder. Nu verkar det ändå som att lösningen finns för de som vill ha supersnabbt internet runtom i huset utan att behöva dra kablar över halva huset. Kanske har du som vi skaffat Netflix, kan intyga att internet blir segt när film ska streamas till flera olika apparater samtidigt som man försöker läsa tidiningen på nätet. En ny standard på ditt trådlösa internet kanske löser detta problem.

Funderar du på en ny router så kolla efter beteckningen 802.11ac. Har routern detta så kommer du att via trådlöst internet få överföringar i hastigheter på 2-300 mbps. I princip 3 x snabbare än vad jag t.ex. får idag via kabel (fiber 100). En router med ac tillägg nyttjar 5Ghz bandet istället för 2.4 Ghz och slipper då konfronteras med allehanda trådlösa telefoner, mikrovågsugnar, bluetooth sändare m.m. Man får helt enkelt en mer störningsfri sändning + en otroligt mycket snabbare överföring. Idag kostar dessa nya routrar mer än en vanlig och det finns ännu inte många apparater som har mottagare för denna snabba överföring. Dock kan du köpa in usb stickor som innehåller ac mottagare men allteftersom du uppgradera dina teknikprylar kommer dessa också att ha stöd för det nya formatet. Alla ac routrar är också bakåtkompatibla vilket innebär att de fortfarande fungerar utmärkt att skicka signaler till utrustning som inte har den nya ac mottagaren.

Ett antal test har gjorts på dessa nya routrar och visst konstateras en rejäl förbättring när det gäller hastighet dock med viss reservation dels för att tillverkarna tyvärr testar sina produkter i förhållanden som inte alltid överensstämmer med verkligheten och därigenom ser siffrorna väldigt bra ut på papperet dels så handlar det fortfarande om trådlös överföring och dilemmat att ju mer som signalen måste passera igenom desto mer avtar styrkan i signalen. Här kan du läsa om ett av dessa test som gjordes i PC FÖR ALLA. Ett annat hittar ni här ITPROPORTAL. Bägge testen korar faktiskt denna router som vinnare. ASUS. Samtidigt intressant läsning om påstått fusk av Asus att de säljer routrar som är betydligt bättre än de modeller som är inskickade för certifiering! Dopade routrar.

rt-ac66u-b

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s