När kommer filmbolagen att lära sig?

movie

Äntligen har filmbolagen börjat vakna upp och göra sitt material tillgängligt. Efter att i många år vägrat lyssna på vad konsumenten vill ha börjar det nu dyka upp ett antal alternativ för oss som vill njuta av film och tv-serier på ett enkelt sätt via nätet. Netflix, HBO, Via Play m.fl går nu att skaffa ett abonnemang per månad till varierande kostnad. Själva har vi just nu införskaffat Netflix som vi testar under sommaren. Hittills har det fungerat stabilt för oss men då har vi också fiber i huset. Smidigt att också kunna se på flera apparater samtidigt. Visst är detta framtiden genom att man bekvämt och enkelt kommer åt de filmer man vill se bara genom att bläddra i menyer som finns på skärmen.

Det finns dock ett problem som alla dessa lagliga tjänster dras med och det är utbudet. Vissa har en del nya egenproducerade serier som läggs upp omgående men i det stora hela faller dessa tjänster ändå till viss del. Man försöker som man alltid gjort att suga ut så mycket man kan genom att inte lägga upp nya filmer och serier.  När VHS kom en gång i tiden fanns det ett rent ut sagt ett uselt filmutbud de första åren. Filmbolagen inte ville släppa sina senaste alster eftersom de först skulle snurra på biograferna för att ge så mycket pengar som möjligt. När DVD kom var det samma sak, ett antal B-filmer lanserades först med ett fåtal stora nya filmer. Samma visa med Blu-Ray och nu när vi kommit in i den streamade världen så gör man samma sak. Ingen av de streamade tjänster som finns tillgänglig idag har någon större nyhetsgrad på sitt sortiment men ändå anser ju filmbolagen att de nu har fullvärdiga alternativ till ”piratverksamheten” som pågår ute på nätet. Visst finns det ett hyfsat sortiment på Netflix som familjen nu har skaffat och visst fungerar det bra med helt ok kvalité men vill vi någon gång se nyaste nytt, ja då är det videobutiken alt att köpa en film eller bio som gäller. Här man alltså fortfarande missat ett av de största argumenten till varför folk laddar ner från nätet. Man vill se nya filmer!

Jag vet att det har med rättigheter och andra kryptiska saker som filmbolagen vill bestämma över men för oss konsumenter blir det bara en frustration och irritation över ej kompletta tjänster.

Naturligtvis har det under senaste tiden kommit alternativ till dessa lagligt streamade tjänster som innehåller det konsumenterna vill ha. Där kan kvalitén variera men det finns ett fräschare utbud för den aktive konsumenten. Att använda dessa tjänster är inte olagligt däremot att streama ut filmerna är naturligtvis något som enligt lagboken inte får göras.

Jag hade gärna betalat en högra summa hos t.ex. Netflix för att kunna se filmer som nyss gått på bio men så länge som de stora filmbolagen vägrar tillgodose konsumenterna med det som man verkligen vill ha så kommer denna kamp att fortsätta och med viss rätt tycker jag. Hade inte ”piratverksamheten” pågått under alla dessa år så hade utvecklingen inte hunnit lika långt utan filmbolagen hade nog fortfarande tyckt att folk skulle gå iväg och fysiskt köpa sina alster så att man kunde tjäna stora pengar istället för att lägga ner en del av vinsten på tjänster som gynnar konsumenten.

Tänkte här tipsa om några varianter som finns sedan är det upp till var och en att avgöra om ni vill använda dessa. En del streamingtjänster vill att man registrerar vilket är lätt att göra om man har en extra mailadress som inte används. Undvik att registrera er med ordinarie mejl.

Dreamfilm.se har en hel del filmer och serier och mycket nytt som du inte hittar på andra lagliga streamtjänster. Enkel att använda. Klicka på filmen du vill se, sedan klickar du helskärm så är du igång. Här är det svenska texter som gäller. Kvalitén riktigt bra i många filmer. Kostar ingenting.

Swefilmer är en annan variant av streamad film och serier. Låg upplöst men med svensk text och nyaste nytt hittar du här. Också gratis.

Filmify.TV har också ett utbud på ca 1000 filmer som streamas.

Swestream ytterligare en tjänst som har en hel del nya filmer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s