Punkteringsfria däck

 

Punkteringsfria däck

Jo det finns idag punkteringsfria däck. Har själv en variant som innehåller någon slags stålvävnad inne i däcket. Däremot har även jag fått ”punktering” på ett sådant däck, det som hände då var att slangen sprack av någon konstig anledning. 🙂

Vill man slippa både punktering och att pumpa däck kanske detta är en lösning. Företaget Greentyre tillverkar punkteringsfria däck till ett antal olika fordon. Inne i däcket (som är kompakt) finns mikroskopiska luftbubblor istället för slang som ger samma stötdämpande känsla som ett vanligt däck. Lite annorlunda känsla med rullmotstånd och kurvtagning har rapporteras men påverkar inte cykelns egenskaper och något man vänjer sig snabbt med.

Däcken som är mer eller mindre outslitliga kan återvinnas och är i grunden en spillprodukt som blir över vid tillverkning av olja. Fabriken i England använder sig till stora delar av solceller monterade på fabrikstaket och inga farliga ämnen skapas vid tillverkningen. Med andra ord ett grönt alternativ och däck i valfri färg. Varför inte grönt?

Nu väntar vi bara på sådana däck till bilarna också.

Mer info här: http://www.greentyre.co.uk/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s