Hyperloop – Morgondagens transportmedel

Hyperloop

I USA forskas det för fullt i ett projekt som kallas ”Hyperloop” och som om det blir verklighet kommer att förändra vårat transportnät drastiskt. Man kommer inte att bli lika beroende längre av vart man bor eftersom man minimerar tiden kraftigt på långa avstånd för att transportera sig. Enligt entreprenören Elon Musk så kommer man att kunna transporteras i rör som bara går i en riktning vilket då innebär att man kan inte krocka, transporten är isolerad från omvärlden, varken regn eller blåst ställer till det  och tekniken kan enklast beskrivas som en blandning av ”blandning mellan ett Concorde-plan, en magnetkanon och ett lufthockeyspel” enligt entreprenören själv. Målet är också att Hyperloop ska generera mer energi än den förbrukar genom användning av solenergi.

Över 6000 km/h kommer man upp i när man transporteras långa sträckor med Hyperloop! I stadstrafik blir det något humanare ungefär 600 km/h vilket dock räcker gott och väl till i jämförelse med dagens bussar och tunnelbanor.

Elon Musk är bland annat känd för att ha varit med och startat Space X men även varit delaktig i PayPal och Tesla Motors som bygger elbilar. Exakt hur långt arbetet med Hyperloop har kommit, eller hur det går till, avslöjar han däremot inte förrän 12 augusti då en första design ska visas.

Läs mer här: http://www.wired.com/autopia/2013/07/elon-musk-hyperloop/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s