Dator för tjejer?

Fujitsu-Floral-Kiss-ultrabook-officially-1

Fujitsu har precis lanserat en speciellt designad bärbar dator för den kvinnliga delen av befolkningen – FLORAL KISS. Enligt Fujitsu själva är det ett team endast bestående av kvinnor som designat och plockat fram denna modell för produktion. Datorn har i5 processor och 4 GB ramminne. Windows 8 operativsystem + en kombination av SSD hårddisk och vanlig mekanisk hårddisk. Designen skall underlätta för personer med långa naglar. Även innehållet i själva datorn är designad för kvinnor, där appar för scrapbooking, dagbok och horoskop är förinstallerat.

fujitsu 2

Strömknappen ser ut som en pärla och mus + strömdosa har en annorlunda men intressant design. Frågan är väl om det finns en kundkrets för detta, försök har gjorts tidigare utan större framgång. Dock aldrig fel att alternativ finns.

fujitsu 3

Personligen så känns det lite krystat, har själv aldrig tänkt på datorer som manligt eller kvinnligt. Visst har det funnits försök med Ferrari modeller och Porsche design sedan tidigare men även dessa har känts konstlade i sammanhanget. Mest uppskattat av alla är nog att datorn fungerar praktiskt och har prestanda som motsvarar det ändamål som den används till. Sedan är det väl aldrig fel om den är snygg att titta på också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s