Spela in från Play-Kanaler?

 

v0_5_0-OS-Xx

För ett antal år sedan var det en självklarhet att ha en videospelare hemma och man bandade olika serier, sporthändelser eller dokumentärer som man av någon anledning inte hade möjlighet att se när de sändes. Dessa har nästan helt försvunnit i det utbud som numera florerar både i tv kanaler men även ute på nätet. En ersättare som vi hemma använder mycket är de s.k. dvd recorders där man istället för magnetband spelar in på en hårddisk som sitter inne i apparaten. Fungerar hyfsat smidigt och påminner i stora drag om handhavandet på en videobandspelare. Tyvärr är det ju inte alla gånger som man kommer ihåg att spela in eller att det blir något fel vid inspelningen och då står man där med lång näsa. Skulle det hända så finns det faktiskt ett alternativ som är ännu enklare när man vill se sina missade favorit avsnitt.

Ute på nätet finns de s.k. playkanalerna tillgänglig där det mesta av programutbudet hos de olika tv-bolagen ligger. Problemet här är att de finns bara under en begränsad tid och kan man av någon anledning inte se det specifika avsnittet under den tiden den ligger uppe så försvinner möjligheten att se det. Möjligheten att ladda ner och spara dessa avsnitt finns normalt inte eftersom man hänvisar till upphovsrättigheter, och för oss normala dataanvändare så känns det rätt så avancerat att försöka komma på ett sätt att trots det spara dessa avsnitt, men visst hade det varit smidigt att bara kunna ladda hem de avsnitt man saknar? Hittade dock häromdagen en spelare ute på nätet som verkligen var en för ovana datoranvändare enkel och smidig ”inspelare” av program som ligger på de olika Play kanalerna. Denna spelare fungerar idag på nedanstående kanaler :

Enkelt att använda, du laddar ner från den länk som finns nedanför och installerar programmet. När du startar det så öppnas ett enda fönster och där kan du välja vilken kanal, vilket program och vilken kvalité du vill ha på det program som du vill spara på din dator. Formatet blir i flv, ett format som bl.a. vlc player klarar av och skulle det finnas text i avsnittet så laddas det också ner och läggs på sidan om i ett .srt format. Ett annat alternativ är att du går till kanalens hemsida och laddar in det avsnitt du vill se i webbläsaren. Den webb adress du sedan ser högst upp kan du kopiera och klistra in i din ”piratspelare” som sedan laddar ner den på datorns hårddisk. Eftersom den laddar ner en fil så tar nerladdningen bara några minuter och sedan kan du spara avsnittet tills den dag du har tid att sätta dig ner och se den. Lagligt eller inte programmet kanske befinner sig i en gråzon men hur som helst så är det ytterligare en möjlighet att kunna se tv på de tider som passar dig själv även om avsnitten försvunnit från tv kanalens hemsida. Är i mina ögon jämförbart med att spela in ett program på video så länge man använder den för eget bruk och vi har ju också genom licenspengarna betalt för möjligheten att se dessa åtminstone om vi nu pratar SVT.

Mer information finns på PiratePlay.se

Annonser

En reaktion på ”Spela in från Play-Kanaler?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s