Windows 8 Consumer Preview

Har precis installerat nya Windows 8 på en utav mina äldre bärbara datorer. Versionen är en nästintill färdig betaversion som skall fungera fullt ut.

Första intrycket är intressant, snabbt och snyggt. Gränssnittet är upplagt på ett annorlunda sätt troligen för att stödet för touchskärmar är prio vilket också kommer att öka suget efter surfplattor och bärbara datorer men även stationära skärmar med touchfunktion kommer nog att ligga på vill ha listan så småningom.

Installationen är enkel och snabb borta är allt harvande man behövde göra på tidigare versioner och nu hinner man knappt ta en kopp kaffe innan systemet är installerat. Ovan ser ni hur startskärmen ser ut när datorn har startat. Borta är startknapp och menyrad som istället ersatts med grafiska kuber som man rör eller klickar på. Inställningarna glider snyggt fram i en separat meny rad när man drar musen till det högra hörnet. Allt flyter på smidigt och grafiskt är allt riktigt snyggt och troligen ser det ännu bättre om man har ett kraftigare grafikkort än det som sitter i min testdator. Tyvärr bygger de flesta tjänster på att du skapar konton hos Microsoft så vill man inte göra det i första läget så kommer man inte åt alla funktioner. Prestanda mässigt så ska Windows 8 klara sig på samma specifikationer som Windows 7 vilket också verkar stämma när jag nu installerat på en dator som har ett antal år på nacken. Positivt om man vill fräscha upp sin gamla bärbara.

Ett annorlunda sätt att använda sin dator men en nödvändigt lyft för framtiden. Skarp version släpps senare under året men redan nu känns det riktigt stabilt och som en fräsch fläkt för oss användare.

Det enda ord som jag nu börjar vara mäkta trött på är ”app” men tydligen är det modeord nummer 1 i datavärlden så det är väl bara att härda ut…

Test av Windows 8

Demo av

Här kan du ladda ner en BETA version av Windows 8

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s