Back to the Future !

I slutet av 80-talet och början av 90-talet så var det Amiga som gällde om man pratade datorer åtminstone för mig. En fantastisk integrerad skapelse ljusår före sin tid med ett helt eget operativsystem som nyttjade komponenterna maximalt. 1985 var man först med multikörning och fönstersystem i färg. Det grafiska gränsnittet var logiskt och snyggt men man lyckades aldrig nå fram till den stora kundmassan. Efter ett par felsatsningar i början av 90-talet av Commodore som tillverkade Amiga:n så gick företaget i konkurs och märket föll mer eller mindre i glömska.

Entusiaster har dock envetet fortsatt under årens lopp att utveckla Amiga OS och efter ett antal turer med olika ägare så lanseras nu en ny Amiga dator tillsammans med ett uppdaterat operativsystem.

Amiga One

Mer info här :  A-EON   (här får du uppleva ”fönstren” som finns i AMigaOS när du skall titta på websidan lite ovant men nostalgiskt. Börja med att klicka nere på högra hörnet där det finns en ”bubbla”.)

Möjligt att jag är nostalgisk men visste vore det kul att få ha en Amiga stående hemma igen. Operativsystemets gränssnitt påminner en hel del om MacOs och är i mina ögon diskret snyggt med sin 90-tals retrolook. Amiga OS 4.1 är den senaste versionen och innehåller allt som man behöver i en modern dator.

Amiga OS

Spännande rykten säger också att det är på gång en Amiga Netbook som skall släppas till sommaren, återstår att se om det stämmer.

 

Amiga Netbook

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s