LUMIA 800, en ny Iphonedödare är här… ; – )

Uppskattar verkligen min nya Iphone 4S som nog har allt som man behöver av en modern telefon av idag. Apples skapelse har verkligen revolutionerat mobilmarknaden och ändrat förutsättningarna för mobiltillverkarna. De som inte hängde med från början har idag fått det väldigt tufft eftersom intresset för ”vanliga” telefoner är mer eller mindre noll. Många nya modeller har kallats för ”Iphonedödaren” före lansering men ett fåtal har verkligen uppfyllt alla krav när de så småningom nått ut på marknaden. Android som operativsystem har dock nått framgångar framförallt för att det är ett öppet system som finns tillgängligt hos ett antal olika tillverkare och också för att Google i högsta grad är inblandad. Microsoft har också försökt ta marknadsandelar med sitt mobila Windows system men har inte alls haft de framgångar som iOS och Android haft senaste tiden.

Nu lanserar Nokia som verkligen haft det tufft senaste åren, LUMIA 800 som innehåller Microsofts nya Window Phone 7.5  system. Många bedömer dock denna lansering som sista chansen för bägge dessa att hänga med på smartphone tåget. Och för en gångs skull så verkar det som att man lyckats åtminstone att döma av recensioner och mäss demonstrationer. Tummen upp blir det också av de flesta som provat denna telefon. Utseendemässigt påminner den väldigt mycket om en ”vuxen” Ipod med rundade kanter och färgglada skal. Innehållsmässigt så sticker den väl inte ut speciellt mycket i mängden med 3,7″ skärm, 1,4Ghz processor, kamera med 8MP, 16GB lagring. Det är ungefär vad man kan förvänta sig av dagens telefoner men kombinationen av bra kvalité, snabbt och användarvänligt gränsnitt plus ett hyfsat bra pris gör att den kan bli intressant för den stora massan.

Nu har telefonen också fått ett datum för när den ska börja säljas i Sverige. Det blir den 23 januari, och priset landar på 3 900 kronor i butik. Detta är dock exklusive moms skriver Nokia i sitt pressmeddelande, så vi får räkna med omkring 4 500 kronor när det väl är dags. Är dock länge kvar innan det är dags att byta telefon så fram tills dess kommer jag att följa utveckling av de nya operativsystemen och modeller som kommer framöver. Nokia finns definitivt med som intressant alternativ återstår att se den dagen det är dags om de lyckats behålla den positionen eller om det kommit andra spännande alternativ.

Test av Lumia 800

Demo av Lumia 800:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s