GodMode – enkelt trimmande av Windows 7

Fick häromdagen ett tips av min sambo när det gäller inställningar i Windows 7 ! Inte varje dag det händer… Normalt kan man i kontrollpanelen gå in och ändra ett antal parametrar för att ställa in ett antal funktioner i Windows så att det blir precis som man vill ha det själv men allt för ofta snurrar man mellan olika mappar och letar efter just den funktionen man tänkt sig utan att hitta. Ibland gör man nog saker och ting mer avancerat än det behövs. Man har nämligen i Windows 7 lagt in en funktion som kallas ”GodMode” som från början mest var tänkt för utvecklarna där man från en och samma mapp hade full kontroll över alla inställningar. Men för oss användare så är det ju betydligt enklare att få allt samlat på ett och samma ställe, må vara att antalet rader är många men man slipper hoppandet in och ut i olika mappar för att leta reda på rätt slags inställning.

Här kommer beskrivning utav hur det går till (lånad från PCförALLA):

1. Högerklicka på Skrivbordet, välj Nytt och därefter Mapp.

2. Byt sedan namn på din nya mapp till
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

3. Observera att du måste skriva exakt som det står, inklusive ­punkten före den första måsvinge­parentesen. Däremot kan du byta ut ordet GodMode mot valfri egen beteckning.

4. Öppnar du nu din nya mapp får du fram en lång lista med hundratals inställningar och liknande som kan göras i ­Windows. Det är bara att välja och klicka.

5. Om du vill ha ännu enklare tillgång till ditt gudaläge än att ha det på Skrivbordet kan du dra mappen och släppa den på Utforskar-ikonen nere i Aktivitetsfältet. Den nålas då fast högst upp i den lista som du ­kommer åt med ett högerklick.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s