iZettle – Framtidens betalningssätt ?

Tänk dig att ni är ett stort gäng som går ut och äter och när kvällen är slut skall notan betalas, ingen har kontanter utan det blir någon stackare som tar på sig att betala notan och sedan skall den personen få pengar insatt på sitt konto av de andra eller påminna vänner och bekanta som inte betalt att göra det. Gå på bio och hämta ut biljetter åt andra händer också och samma sak där, inte alla gånger man får betalt direkt eftersom ingen har kontanter. Tänk på alla pizzerior som bara vill ha betalt kontant och ej via kort eftersom kortsystemet kostar för mycket i avgifter för dem.

Nu finns en lösning på alla dessa problem som heter iZettle. Praktiskt innebär det att om du är ägare till en modernare Iphone kan du ladda ner en app som dels kan användas som den är men också kan kopplas till en kortläsare som du får gratis. Via den appen och kortläsaren kan du ta betalt av vem som helst som har ett kreditkort typ Visa, MasterCard. Pengarna hamnar sedan på ditt angivna bankkonto dagen därpå.

För egenföretagare är det väldigt smidigt att kunna ta betalt direkt med denna kortläsare istället för att hantera allt pappersarbete som det innebär att fakturera i efterhand. Eller varför inte använda den när man ”skramlar ihop” pengar till en present åt en kompis. Fram med korten och iZettlern och bestäm en summa som dras från allas kort till ett gemensamt konto. Sälj någonting på blocket och berätta i annonsen att du tar kort. Klart och betalt !

Fungerar lika bra för privatpersoner som företagare. Kortläsare och app är gratis, det man betalar som säljare är 1.50 vid varje transaktion + 2,75% av beloppet vid varje transaktion. Skulle man vilja ha en ”riktig” kortläsare som finns i butik så kostar en sådan ca 10-15000:- + en månadsavgift på ca 250:- +avgifter vid varje transaktion. Så visst är detta ett betydligt billigare och riktigt smidigt alternativ.

iZettle appen fungerar också utan kortläsare då du istället för att använda chipet i kortet slår in kortnummer och övriga uppgifter på kortet.

Har själv laddat ner appen och ska aktivera detta under den närmaste veckan så får vi se om den är så smidig som den verkar…

Mer information här : iZettle

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s