Windows 8 är på G

Microsoft visade häromdagen upp nya Windows 8 som troligen kommer att lanseras under 2012. Marknaden förändras snabbt och användarna sprids numera ut från de tunga stationära datorerna till små bärbara datorer, surfplattor eller smartphones. I samband med det så ökar konkurrensen från andra operativsystems tillverkare där framförallt Android, IOS (Apple) och Linux plockar marknadsandelar från Microsoft. Fler och fler tjänster blir \”molnbaserat\”  och ändrar kraven på ett kompetent operativsystem. Från att ha siktat mot tunga grafiklösningar och stora lagringsmöjligheter så går trenden mot mindre och smidigare lösningar för konsumenten när det gäller att använda datorer.

Microsoft släppte Windows 7 för knappt 2 år sedan men har redan ett nytt Windows på gång. Systemet bygger mer på stöd för sättet att använda pekplattor och smartphones med tryckkänsliga skärmar vilket så småningom också kommer att sprida sig till de större stationära skärmarna. Molnbaserade tjänster kräver mindre prestanda vilket har fått till följd att Windows 8 ska enligt uppgift klara sig på hälften av det arbetsminne som Windows 7 behöver. I praktiken innebär det att man med det nya operativsystemet kan sparka igång en hel del gamla datorer som ligger hemma och skräpar och få dessa att fungera, dock troligen med en hel del problem med övrig utrustning som sitter idatorn som inte har stöd för nyaste OS:et.

Det ska också bli enklare att skapa virtuella maskiner med det nya systemet. Stöd för appar kommer troligen att finnas och starttiden för systemet skall förkortas rejält.

Lite mer information här : Sweclockers

Här finns möjlighet att ladda ner testversion av Windows 8 : Beta alt här : Pirate Bay

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s