Dags för ny mediaspelare.

Så, har nu äntligen kommit till skott och investerar i en ny mediaspelare. Har vandrat bakåt i urvalet från en fullspäckad Xtreamer Ultra med inbyggd dator till företagets basic modell Xtreamer Sidewinder 2. Behovet av datorer har minskat i samband med att vi fått överta ett par begagnade bärbara datorer så det som känns mest aktuellt när det gäller tekniska prylar är en ”ren” mediaspelare. Jo det finns troligen 100 andra saker som skulle ha investerats före denna mediaspelare men via lite försäljning av andra tekniska saker så blir inköpet inte märkbart för familjens ekonomi…

Just nu finns det ett introduktionspris för 1395:- för denna Xtreamer som kommer att släppas i början av September. Har sedan tidigare den 1:a generationen Xtreamer och är riktigt nöjd med den modellen. Det som jag troligen skulle använt mest vid köp av Ultra modellen nämligen en inbyggd webläsare visar sig faktiskt finnas i Sidewinder 2 också. Förutom det finns det minneskortläsare, USB 3.0, Stöd för DTS HD och True HD, Intern sökfunktion på alla inkopplade enheter, Stöd för trådlöst tangentbord och mus (underlättar surfning), Integrerad musiktjänst från Grooveshark, Åtkomst av Facebook, YouTube, Wkikpedia, Picasa och Google via Xtreamern, Inbyggd wifi antenn vilket innebär att åtkomst av internet inte behöver göras via nätverkskabel. Plus en mängd andra förbättringar från föregångaren.

Med andra ord den har väldigt många funktioner förutom att den spelar upp alla olika slags mediafiler och ljudformat. Lägg därtill att en helt ny firmware är på gång om ett par veckor som enligt Xtreamer själv kommer att förändra utseendet på menyer och öka användarvänligheten även på de gamla modellerna. Så har man idag redan en Xtreamer så kommer den att kännas som ny efter att man uppdaterat till den nya 3.0 firmwaren. Finns också möjlighet att köpa till ett minitangentbord (trådlöst) med inbyggd mus (platta) för ett bra pris men jag tror att det får bli framöver ifall det visar sig att funktionen med inbyggd webläsare blir mycket använd..

Ytterligare ett plus i kanten för Sidewinder är prisbilden. Som sagt 1395:- en vecka till jämfört med 3800:- Ultra modellen.

Just nu ligger Xtreamer steget före sina konkurrenter, Tvix som också är ett märke som jag gillar bland mediaspelarna har hamnat lite på efterkälken men är på väg tillbaks och kommer att släppa en motsvarighet till Xtreamers Ultra. Men just nu känns Sidewinder 2 som ett riktigt bra köp som jag verkligen hoppas uppfyller de förväntningar man har på en modern mediaspelare.

Mer information här : Xtreamer svensk hemsida.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s