Xtreamer Ultra

Är inte ofta som jag känner ett riktigt stort ha begär men just nu så sneglar jag rejält på den nya Xtreamer Ultra som släpps om en vecka. Har skrivit om den tidigare i bloggen och nu har det kommit mer information om den som gör att den nog står högst på önskelistan just nu. Som sagt en smart mediaspelare från början som kompletterats upp med intel och nvidia processorer och operativsystem och får därmed en betydligt centralare roll åtminstone i vårat mediahem.

Våran familj älskar att se på film, tv, lyssna på musik m.m.men gillar också att sitta framför datorer. Från att ha haft ett berg med dvd spelare, videobandspelare, kassettdäck, dvd-recorders, förstärkare, bärbara datorer m.m. byggt runt tv:n så verkar det finnas en smidig lösning inom räckhåll. I en liten låda inte större än ett mjölkpaket ryms både en riktigt bra mediaspelare + kompetent dator med Intel Atom Core Duo D525-processor och nVidia ION2 mediaprocessor och 4GB Ram minne. Den ersätter det mesta du behöver i mediaväg, du har hdmi utgång på den för att få ut högsta möjliga kvalité antingen till en tv eller projektor. Du har 6st usb ingångar vilket gör att du kan koppla in ett antal hårddiskar med media material men även separata dvd eller blu-ray enheter kopplar du enkelt in i xtreamern. Den använder sig av flera olika system för att visa mediafiler, den ena är Boxee och den andra är XBMC, två bra alternativ till Windows media Center för att spela media på datorn. Ett Linuxbaserat operativsystem medföljer som kallas för Ultra OS och har vissa likheter med Mac OS. Ultra OS ingår från start men man kan även installera t.ex Windows 7 och har då möjlighet att välja vid start vilket av dessa man vill boota upp med.

Nätverksanslutning via kabel eller via antenn (extra) gör att du har tillgång till hela internet med YouTube, Facebook, Twitter, Nyheter, Musik, Film m.m. direkt i din tv via Xtreamern. I paketet medföljer bl.a. ett litet trådlöst tangentbord med inbyggd pekplatta för att kunna surfa på nätet men även en MCE fjärrkontroll anpassad för att smidigt visa film via mediaspelarna i datorn.

Litet format på både enhet och tangentbord göra att du lätt kan ta med och koppla ihop hos en kompis. Naturligtvis kan du också montera in en hårddisk av valfri storlek i enheten.

Möjlighet till rörelsebaserade spel k0mmer också att finnas med hjälp av bl.a. X-Aiwa och Cam-Trax  :

Är man sedan så lyckligt lottad att man har en tv som stöder 3D så finns även möjlighet att nyttja den funktionen via Xtreamern.

Om detta och mycket mer kan du läsa här : Xtreamer Ultra svenska eller Xtreamer Ultra engelska.

Priset idag för Xtreamer Ultra med en hel del extra tillbehör kommer att kosta ca 3700:- när den släpps den 27 maj om man köper den genom svenska återförsäljare. Går också att köpa online direkt från Hong Kong och kostar då 249 Euro + frakt.

Känns som om detta blev väldigt mycket reklam för Xtreamer men som det ser ut på papperet idag så lovar det väldigt väldigt mycket av det som passar in i mitt användande av modern teknik. Vis av många års erfarenhet från den tekniska utvecklingen så misstänker jag dock att denna apparat kommer att innehålla en del smärre barnsjukdomar i början och frågan är hur pass bra den inbyggda datorn står sig i slutänden. Kommer säkert att skrivas en hel del första veckorna efter den har släppts och då visar det sig också om den håller vad som utlovats. Tycker dock att det är ett steg i rätt riktning och följer denna utveckling med stor nyfikenhet och med minst lika stort ha begär. Finns ju också andra märken t.e.x Tvix som jag också håller högt i denna division dock saknar de idag funktionen med data i samma enhet som nu integreras i Xtreamer och därmed gör den senare lite extra intressant. Återstår att se vad de övriga märkena på marknaden kommer att svara med inom en snar framtid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s