Xtreamer uppgradering på gång !

För er som har en Xtreamer idag så kan det vara intressant att veta att det är en ny firmware på gång. En ny firmware brukar i den nya tekniska vardag innebära en liten förbättring och utveckling av befintligt program vara men i detta fallet som pratar gänget runtomkring Xtreamers programvara om att man i princip får en helt ny mediaspelare när man gör denna uppgradering.

Det som är på gång är version 3.0 som kommer att uppgradera alla Xtreamers olika varianter, och är att likna mer med ett ”Servicepack” än en vanlig uppgradering och kommer att påverka alla delar av mediaspelaren.

Här är något av innehållet i version 3:

  • Inbyggd Movie Jukebox – Community projektet har integrerats i firmware för att ge bättre prestanda och för att kunna utvecklas till att bli ännu bättre.
  • Ny populär musikspelare med stöd för spellistor ( Spotify har nämnts inofficiellt)
  • Netflix, Mediafly, mm är integrerat och licensiering pågår (Kan vara begränsat till vissa marknader).
  • Ny funktion – Kontrollpanel, universell och enkel access till Favoriter och Genvägar, mer info kommer om detta längre fram
  • Funktion för att ansluta trådlös mus & tangentbord
  • Cache & Buffring av Internet strömmar
  • Opera + Webkit internet browser finns i systemet och tester görs nu vilken som ger bäst prestanda och funktion
  • Stöd för flash swf filer har lagts till. Detta är ytterligare en utmaning som finns eftersom flash förbrukar mycket prestanda, vilket är svårt att hantera i RTL SoC plattformen.

Ovanstående kan också enligt rykten innebära att det kommer stöd redan från början för t.ex. SVTPlay. För den som vill prova går det redan idag att ladda ner en fil som installeras på intern hårddisk eller usb sticka för att kunna se på svtplay. Ni kan läsa mer här, registrering för forum krävs dock. Känns trevligt att få en helt ny mediaspelare om ett antal veckor då man beräknar att den nya firmwaren släpps. 🙂

Läs även svenska Xtreamers egen blog här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s