Smart Kombo !

I början på maj lanserar Xtreamer en ny modell i sitt media sortiment som kallas Xtreamer Ultra. Den kombinerar på ett smart sätt 2 apparater i en. Ursprungs Xtreamern var en mediaspelare framförallt för att kunna spela upp alla möjliga och omöjliga filformat som idag finns när det gäller filmer. Att se film på dator har man kunnat en längre tid men svårigheten har varit att kunna se på annat än bara dataskärmen. Ofta har det blivit krångliga lösningar där alla komponenter inte är anpassade mot varandra och många gånger har inte datorn velat spela upp de filer man tänkt visa. Lösningen på de flesta av dessa problem har blivit de s.k. mediaspelarna där Popcorn Hour, Western Digital, Tvix och Xtreamer m.fl. poppat upp under de senaste åren och rönt stora framgångar. Vad man fått är en liten burk ungefär som ett A4 stort som när man kopplar den till tv eller projektor spelar upp det mesta i mediaväg utan att man behöver fundera på olika kablar, kopplingar och olika inställningar av videokort m.m. för att få allt att fungera. Nu tar Xtreamer allt detta ett steg vidare och bygger i samma låda som mediaspelaren in en komplett dator gjord för att användas för surfning, kolla email m.m.

Detta innebär att du med hjälp utav denna lilla burk ståendes bredvid TV kan spela upp olika filmer, serier, musikfiler som du lagrat på hårddiskar. Bilder från semestern kan också visas upp och med hjälp av ett medföljande trådlöst tangentbord kan du surfa ute på nätet och kolla väderlek, tv program m.m. Surfa in på alla Play kanaler och spela upp dem direkt i tv:n eller klicka dig in på någon av de tusen radiokanaler som ligger ute på nätet och spela upp musik i din ljudanläggning. Ja allt som du normalt gör idag via nätet betala räkningar, kolla mail, facebook m.m. har du tillgång till via denna apparat. Det enda du behöver är en hyfsad modern Tv för att få ut en skarp bild så har du det bästa av 2 världar dels en helt ok surf dator men också en utav de bättre mediaspelarna som finns idag ute på marknaden.

Släpps som sagt om en dryg månad och priset bör inte hamna på mer än 2500-3000:- enligt de uppgifter som finns tillgängliga just nu, vilket känns väldigt överkomligt med tanke på vad man får för pengarna.

Mer information här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s