Kuliga IPHONE/IPAD Tillbehör.

Att äga en Iphone/Ipad idag är inte bara att äga en avancerad telefon utan med den följer hela konceptet med den tillbehörs marknad som vuxit upp runtomkring och som naturligtvis också bygger på den hype som skapats omkring detta fenomen. Idag finns det ett oöverskådligt utbud av extra utrustning för att piffa upp din Iphone eller Ipad. Nedan kommer några exempel ur den flora som existerar, en del fantastiska, en del helt onödiga och många som man inte visste att man behövde förrän man sett dem.

——————————

Att kunna använda sin Iphone och spela musik tycker väl de allra flesta om men om man nu inte använder lurar så är uppspelandet av ljud kopplad till extern enhet förknippat med sladdar och kopplande för att få ut mer ljud än de små inbyggda högtalarna. Griffin har någonting de kallar Aircurve Play. Detta är en förstärkare till Iphone 4 som förstärker ljudet med 10 decibel. Kanske inte så märkvärdigt om det inte vore för att den gör det utan några sladdar eller ström ! Placera bara telefonen i det lilla gummerade plasthöljet och vips så har du en liten ljudanläggning alternativt en konferenstelefon med inbyggd högtalare, helt utan sladdar, magiskt eller hur ?

Läs mer här.

——————————

Slagsmål om TV:n kan uppstå även i de mest civiliserade av hem. Vem har inte varit med om att diskussionerna stått högt lördagkväll och popcornen haglar till höger och vänster. Skaffar du en EyeTV Netstream så är detta ett minne blott. Med denna lilla apparat inkopplad till din router och ett antennuttag så kommer du åt alla dina tv-kanaler via Ipad, Iphone4, Mac eller PC precis vart som helst i huset, trådlöst eller via kabel. Med en installerad programvara eller app så kommer du åt tv-kanalerna lika lätt som om de vore i en tv-apparat och lugnet kan åter lägga sig. Den innehåller 2 tuners så 2 personer kan samtidigt se på olika kanaler på resp dator/Ipad/Iphone.

Läs mer här.

 

——————————

Små knappar och stora fingrar brukar inte vara någon bra kombination. Koppla ihop ett trådlöst tangentbord till din Ipad eller Iphone (iOS4) så går skrivandet som en dans. Koppling sker via bluetooth och matchar framförallt Ipaden i storlek.

Läs mer här.

——————————

För oss som älskar att cykla på sommaren så är ju Iphonen ett måste som ska med på resan. Lite besvärligt kan det allt vara att ha den liggandes i fickan om man ska ta fram för att bläddra låtar eller svara på samtal. Då behövs naturligtvis en hållare till cykeln för att lättare komma åt alla knappar.

Läs mer här.

——————————

Miljön vill vi väl alla värna om och elen håller på att slå rekord i pris så då kanske man ska fundera på ett miljövänligare alternativ för att ladda upp sin Iphone. Ett batteri som passar till Iphone och laddas upp av solen kan väl aldrig vara fel ?

Läs mer här.

——————————

Vill du lägga ifrån dig din Ipad för en stund men ändå ha koll på skärmen kanske ett snyggt ställ skulle kunna vara nåt. Bekvämt och skonsamt att ha den stående istället för att låta den ligga ner med risk för att råka lägga saker på den. Ett antal olika varianter hittar du här.

Här är ett annat ställ för den något mindre Iphonen. Smidigt om man vill se på film eller läsa någonting, då man slipper hålla i telefonen hela tiden.

Variationerna är oändliga, här en annan variant av ställ med inbyggda högtalare från Altec Lansing

——————————

Allt behöver ju inte vara snyggt och elegant, enkelt på gränsen till tråkig kan ändå vara smart och funktionellt. Här en liten svart plastbit kallad Glif som trots sin enkelhet är rätt komplex i antal varianter på vilket sätt den kan användas.

——————————

Musik i bilen är ett måste, vore ju underbart att kunna spela sina favorit låtar som ligger på Iphonen genom bilstereon. Kanske kan Itrip Audio från Griffin vara någonting. En laddare och Fm sändare i samma konstruktion. Bara att ratta in det rätta fm bandet och höja volymen och njuta av musiken samtidigt som telefonen laddas.

——————————

Ett enkelt sätt om man vill titta på t.ex. Tv-Play kanalerna som man normalt bara kommer åt via nätet på sin vanliga tv är att införskaffa en kabel som gör att man kan skicka ut den bild som syns på Iphonens skärm direkt ut till den stora tv-skärmen. Finns bl.a. här.

——————————

Ja å är det så att inte tv:n räcker till kanske man ska snegla på en liten portabel projektor som gör att man kan få en bertydligt större bild på en duk eller vit slät yta. Koppla in din Iphone 4 eller Ipad till den lilla mackapär och vips har du en projektor med rörliga bilder att spela upp med. MiLi Pico Projector I I heter denna lilla apparat som lyfter Iphone/Ipad till nya höjder.

——————————

Finurligt fodral för din Iphone från Krusell. Fungerar både som skydd och ställ med hjälp utav ett litet utvikbart stöd på baksidan av fodralet. Här rymmer du också ett körkort, ett extra kreditkort + någon sedel. Använder en sådan själv och är mycket nöjd. Läs mer här.

——————————

Är väl nästan oundvikligt att inte prata 3-D i dessa dagar. Och självklart ska vi göra det. Naturligtvis finns det 3-D glasögon till din Iphone. Ska enligt uppgift kännas som att titta på en 46″ tv på 2 meters avstånd. Finns från bl.a. Carl Zeiss och Vuzix.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s