Dags att flytta datorn till TV:n.

Varför sitta framför en liten dataskärm när du kan få samma möjligheter framför stora platta TV:n i vardagsrummet ?

D-Link har släppt en liten mediacenterlösning kallad Boxee som klarar det mesta i mediabruset idag när det gäller att spela upp filmer och ljud. En inbyggd webläsare gör att du lätt kan surfa direkt på TV:n och här finns alla möjligheter att koppla ihop sig med Facebook, Twitter, Flickr m.m. En mängd appar går också att lägga till typ YouTube som gör att du kan komplettera filmtittandet med ett antal olika sajter som innehåller serier, nyheter m.m. Tyvärr begränsas en del sajter av att de finns i USA vilket gör att dessa inte går att se ifrån Sverige. Till denna följer en 2-sidig fjärrkontroll där funktionsknappar för play m.m. finns på ena sidan och ett tangentbord finns på andra sidan. Går naturligtvis att styra den via appar till både Iphone och Android telefoner om man så vill. Runt 2000:- kostar detta lilla underverk för den som tröttnat att stirra på en liten skärm.

Test av Boxee Box

 

Ett billigare alternativ kan ju vara att förvandla en gammal dator hemma till en hypermodern mediabox. Det viktiga är att datorn har en utgång så att du kan se bilden på tv-skärmen.

Ladda ner programvara till Boxee här.

Här kan man nämligen ladda ner mjukvaran till Boxee som är gratis och installera på hemmadatorn. Efter att ha installerat programvaran på sin dator så kopplar man in en bild och ljudsladd från datorn till tv:n, en nätverkskabel, letar fram några bra filmer på en hårddisk, kopplar in en trådlös mus och tangentbord eller styr via mobiltelefon och sedan är det bara att sjunka ner i vardagsrumssoffan tillsammans med en skål popcorn och cola och njuta av några goda filmer samtidigt som man kan hoppa iväg tillfälligt för att kolla Facebook eller studera morgondagens väder, ja kanske t.o.m. surfa ute på nätet och leta efter telnr till Pizzerian nere runt hörnet. Underbart bekvämt ! Glöm dock inte bort den verkliga världen utanför när ni ligger där timma efter timma och njuter i soffan men visst kan man unna sig några timmar av bekväm lyx innan den grå vardagen kallar…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s