För den som har 45000:- över….

Dags att börja längta efter nästa elektroniska pryl till sin samling. Var på bio för ett tag sedan och fascinerades av den fantastiska 3d upplevelse som Avatar bjöd på. Bio besöket hade nåt en ny nivå med en helt annan upplevelse än det man fått förut. Nu var man helt plötsligt med i filmen och drömmarna om en holografisk bio började åter snurra. Nu är det långt kvar till dess vi upplever en film som utspelar sig i 360 grader runt om biostolen men en bit på väg är vi med den nya 3d bio:n. Borta är de gamla klassiska 2 färgade glasögon som ersatts med förvisso ganska ordinära glasögon som dock har helt genomskinliga glas där man upplever alla färger och en otrolig skärpa istället för de gamla halvmurriga färger som man hitills fått uppleva när man skall se på 3d. Naturligtvis började tankarna vandra till att kunna ha en helt egen 3d bio hemma och trots att tanken är fascinerande så har den känts ack så långt bort.

Nu i dagarna har JVC släppt en hemmabioprojektor som heter DLA-X3. Det unika med denna projektor är att den visar bilden i 3d, på en fullstor hemmabioduk. Så drömmen om att ha sin egen 3d bio hemma är på väg att besannas ! Finns dock några små ”men”….

För det första måste du ha plats – och det har man ju :-), för det andra så kostar apparaten ca 40000:- (och det har man ju inte) 😦 .

Till detta så behöver man minst ett 3d kit bestående av 2 par glasögon + en ir-sändare à 5000:- och vill man vara mer än 2 samtidigt så får man punga ut med minst 5000:- till. Att man sedan behöver en Blu-Ray spelare med 3d funktion är väl rätt självklart + ett antal filmer även dessa i 3d.

Då är man uppe i en summa som ligger i klass med de absolut bästa moderna 3d tv-apparaterna idag. Å andra sidan får man en otroligt skarp bild med suverän svärta med 3d i storlek på minst det dubbla, 100 tum och däröver !

Tänk bara när man om några år kan dokumentera familj och händelser i 3d med en modern 3d kamera för att sedan spela upp i sitt 3d bio rum eller att åka runt ute i rymden med George Lucas alla Star Wars figurer, kanske sträcka ut handen och klappa Will Smith på huvudet i någon av Men in Black filmerna, visst vore det fantastiskt. Så nog har man i fantasin redan börjat planera in denna utrustning tyvärr så får det i verkligheten vara en dröm tills dess att priser sjunker, ekonomin stabiliserar sig och regering hemma ger klartecken.

Men drömma kan man och ingenting kostar det…ännu.

Test av JVC 3d projektor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s