Bortglömd musik från en svunnen era ?

Parallellt med den stora massiva hitlistemusik så florerar en betydligt intressantare och mer spännande musik som tyvärr alltför sällan får den uppmärksamhet de förtjänar. För att hitta dessa ”guldklimpar” måste man tyvärr vara aktiv i sitt musikintresse. Ständigt nyfiken och ha öppna öron hela tiden för att uppfatta dessa mästerverk som snabbt blinkar till i det enorma utbud som finns.

Tänkte ta tillfället i akt att belysa några av dessa guldklimpar från 80-tals eran, den tid då jag själv hade som mest tid att verkligen lyssna och försöka hitta den musikstil som passade mig. Tyvärr saknade man ju då dagens underverk som heter Internet där man definitivt kan inspireras av ny musik så till den grad att det nästan…men bara nästan…kan bli för mycket. Så det var till att lyssna på sena obscura kvällprogram med Kjell Alinge, ge sig ut och leta efter annorlunda omslag i skivbackarna och försöka snappa upp låtar som florerade i utkanterna av hitlistorna och där hitta en musik som tilltalade min musiksmak. Därmed inte sagt att det var ”dålig” musik som letade sig upp i toppen av listorna men det fanns så mycket bra musik som aldrig fick chansen och som i mina ögon var minst lika bra och många gånger mycket bättre musik än de mesta som då samtidigt sålde på listorna.

Här kommer en lista på 10 mycket bra och intressanta artister som jag hoppas kanske kan nå ut och t.o.m. få någon fler att upptäcka en svunnen tid med mycket bra musik. Gillar man melodisk gitarrbaserad musik med lite elektroniska inslag då ska man definitivt dröja sig kvar en stund och förhoppningsvis upptäcka nya artister man inte visste fanns…

Och ge gärna förslag på fler ”bortglömda” grupper, det finns hur många som helst därute.

LOTUS EATERS – The First Picture Of You

DREAM ACADEMY – Life In A Northern Town

THE BIBLE – Mahalia

KISSING THE PINK – Last Film

BLUE NILE – Tinseltown In The Rain

PROPAGANDA – Dr Mabuse

RED BOX – Chenko (Tenka-Io)

IT\’S IMMATERIAL – Driving Away From Home

COCTEAU TWINS – Bluebeard

THE CHURCH – Under The Milky Way

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s